Kröger's



På ett klassiskt upplagt vis ligger här en burgare från Kröger's med pommes, cole-salw och pickels

Burgaren som är var av angus-kött hade ett mycket bra tuggmotstånd, och god köttsmak dock lite överstekt och där fanns smaker av lite bränt.
Vi tog den sorten som hette American style eller något liknande, så vi fick med bacon och ost på brugaren, även baconet hade en lite bränd smak med i övigt god.
Lagom med sallad, och dressing. Dressingen smakade lite mainstrem och vi hade spekulationer på att de kanske inte var deras egen men om den var de så har dom gjort ett mycket bra jobb. Fullkorn i brödet, funkar men det vita är mer klassiskt.

Priset låg på 159 kr vilket vi ansåg var rätt så dyrt för en hamburgare, den var mycket god men för dyr.

Öl och vatten dracks till detta.

Betyg.

Pris - 2,5
Smak - 4
Upplägg - 4


Hard Rock Café Köpenhamn



Vi från Kalmarburgare bestämmde oss för att ta en resa till vårt grannland Danmark på vår semester, och hamnade i Köpenhamn!
Och efter att ha gått på stan och besökt Tivoli så blev vi hungriga och det självklara valet var ju Hard Rock Café!

Vad vi skulle beställa stod redan klart från start, HRC's Legendary Burger! En 10 oz burgare, vilket blir ca 280g

Det fanns en mindre storlek på burgaren, men då fick man inte till ost eller bacon. Så vi valde bjässen och fick betala 135 DKR för den vilket blir i dagens läge ungefär 107 kr, mer då vi åt den.

Det var en saftig biff med bra tuggmotstånd och god köttsmak, dom hade lagt på en ordentlig ostskiva som var god, och gott bacon, grönsakerna serverades vid sidan som bilden visar, och även låg det en friterad lökring på burgaren. Brödet kändes orginellt och gott, ingen dressing fanns men dom hade brett på lite majonäs på brödet.
Goda pommes som de behållt skalet på.

Upplägget var någotlunda, synd att de inte serverade grönsakerna på burgaren och istället fått någon sidegrej som en dipp till pommesen eller liknande. Man fick även en kniv modell större att skära med, mycket uppskattat!

Till detta dracks vatten

Betyg.

Pris - 3-4 (beroende på vad valutan ligger på)
Smak - 4
Upplägg - 3

RSS 2.0